svētdiena, 2010. gada 25. aprīlis

Pazudušā atgriešanās, vai pavasara jautrības VSK kenijiešu stilā

Ir pirmdienas vakars. Manā daudz piedzīvojušā Nokia tālrunī atskan Kaspara balss. Dabūjis atteikumu uz vairākiem iepriekšējiem mačiem, ķeras uzreiz vērsim pie ragiem. Vai es negribot piedalīties mačos ... tepat parkā?! ....

Rīgas krosiņu biju palaidis garām - šis manevrs man atmaksāsies citā jomā, bet šoreiz man nav iemesla atteikt - paliek tikai uzvilkt daudz "cietušās" botas, treniņtērpu un doties tepat piemājas režīmā uz "izklaidi". Pie viena, ja nevari tikt uz pareizā ceļa pats, noteikti izmanto draugu "blata" būšanu!

Ar šādu noskaņojumu, 20.aprīļa vakarā devos uz Piejūras parku. Ierodos minūtes 15 pirms personīgā skrējiena, tāpēc, pat paspēju mazliet iesildīties un aprunāties ar tiesnešiem par sacensību norises kārtību , sasveicināties ar  kluba biedriem.  Jau skrien visdažādāko vecumu, lielāko tiesu sprinteri no vietējās Sporta skolas. Lai arī priekš manis 2km tas pats sprints vien ir. Laika apstākļi, neskatoties uz Vēja pilsētas statusu, ir fantastiski silts un ... vēja kā tāda nemaz nav (sk.liepājnieku Boforta skalu). Mājās jau biju nolēmis, ka garais treniņtērps nav nepieciešams, bet pusgarais nav iegādāts.

Starta līnijā visiem nav vietas, kas tikai priecē - 21. dalībnieks, kuru sastāda sportaskolas "A" grupa un pavisam nedaudz pieaugušo (tā vien gribās pajautāt, kur ir reklāma?!) Tieku 2. rindā un nav jau nemaz tik slikti, vismaz nebūšu tiem ašākajiem pa kājām un savā mierā finišēšu. Viens jautrītis, kam tie garie sprinti nav sirdslieta, piesakās uz pēdējo vietu. Smaidot atbildu, ka to esmu rezervējis sev!

Starts, kā jau vienmēr, visai drudžains, dalībnieki izretojas ātri. 1.aplī - nesaprašanās līderu grupā un tiek "nošmaukti" daži metri no distances, atskan ne pārāk skaļi protesti - bet ne jau nu kāds to dara speciāli. Vienkārši, tiesneši mazliet neveiksmīgi ir izvietojuši "barjeras". Trase atbilst savam nosaukumam - īsta krosa distance. Ir sava līdzība ar pagājušā gada Šmerļa kaujās izbaudītajam serpantīnam, tiesa kalniņi, kas nāk viens pēc otra, ir stipri lēzenāki un mazāki, bet tas to prieku nemazina. Pašam ātrums nav nekāds dižais, bet cīnos un pamazām pierauju klāt. Otrais aplis iet vēl labāk, bet esmu mazliet par tālu, lai noķertu jaunatni. Finišēju un saņemu savu tiesu aplausus. Tūlīt arī apbalvošana. "A+" grupā VSK "kenijieši" paņem 4 vietas no pirmajām piecām. Uzvar Kaspars, bet man mazliet negaidīti, pēc ziemas slimošanas, lieliskā formā ir Ruslans, kuram pārliecinoši  3.vieta.  Edgars - kā vienmēr, parāda lieliskas taktiķa dotības, apskrienot 2.aplī ar ātrumu pārāk aizrāvušos konkurentus un saldajā ēdienā finišā noēd arī kluba "melno zirdziņu" Andreju.

Pats, kā par brīnumu, esmu izskrējis no 10 minūtēm (9:42,1). Pateicos tiesnešiem un organizatoriem par lielisku iespēju kolektīvi izkustēties un kopā ar   "kenijiešiem" dodamies mazliet "atpūsties" gar jūras malu.

Atskaņas pēc mačiem: "Bija grūti, bet es vēl atgriezīšos plašākai publikai, kaut kad pirms Jāņiem, tātad es vēl neesmu norakstīts ..."

8 komentāri:

Romeo teica...

Interesantā skrējienā Kaspars Tevi ievilcis. To liepājnieku skalu arī nebiju iepriekš redzējis.
Bildes nav no skrējiena?

Juris teica...

kā par nelaimi, nav nevienas bildes :( ... ja nu vienīgais, kādam jauneklim atradīsies ... bet tas no sērijas, ja būtu ... neidomājāmies paņemt līdzi fotoaparātu :) tas tomēr ir kaut kāds notikums, lai arī vietējā mēroga :)

teiceejs teica...

Tāds tas bija - foršais pasākums. Redzēju, ka kāds bildēja ar telefonu, bet kas viņš tāds, neievēroju, varbūt treneris.
Paldies, Juri, par labajiem vārdiem, es pamazām mācos taktikas lietās :), mācos kāds temps ir iespējams turēt kādās distancēs. Otrais aplis man bija baigi priecīgais, jo varēju dzīt rokā vienu pēc otra. Kāds kalniņā skrienot turējās līdzi, pat apdzina, bet tad atkrita. Cits tikai bezspēkā noskatījās kā aizeju garām. Andrejs arī nebija sataupījis spēkus finišam. Žēl bija noskatīties, kā Laugalis aizskrien garām Ruslanam pēdējos metros.
Pašam līdz Ruslanam man pietrūka, taču skaidri zinu, ka man nav vēl ne tuvu sezonas labākā forma. Vienīgi bažīgu dara tas, ka gan jau viņam arī vēl būs kāpums formā.
Visbeidzot, malacis, ka piedalījies! Tik labas emocijas namdurvju priekšā! Kā var nepaņemt!? :)

Anonīms teica...

dar ko var, dar ko var, īvandiešiem jāuzvar!

Anonīms teica...

Hmm...vēl viena dzirkstīte iz maratonista pasaules.. :) Gribētos izteikt novēlējumu..-Tikpat optimistiski turpināt atgriešanos! :)

Juris teica...

Lielais paldies par atbalstu! :) Ja vēl kāds no anonīmiem atzītos, kas un kā? :)

Unknown teica...

Vari 3x minēt... ;)

Juris teica...

ui, kas par jaukumu :)